Esther Rommel: "voor een Provincie Noord-Holland die onderneemt"

Als Noord-Hollandse in hart en nieren weet Esther Rommel goed wat het betekend om op te groeien in een ondernemend agrarisch gezin. “Het betekende niet allen hard werken, maar ook zag ik van jongs af aan wat voor invloed de politiek heeft op een ondernemer en diens gezin.” Met haar plek 12 op de lijst voor de VVD wil Esther zich gaan inzetten voor ondernemend Noord-Holland.

"Als Statenlid voor de VVD kan ik de ondernemers steunen zodat zij aan de Provincie Noord-Holland een innovatieve en economische impuls kunnen geven", aldus Esther. Er kunnen wat haar betreft nog wel een aantal belangrijke stappen gezet worden. "Noord-Holland Noord kan zich ontwikkelen tot een nieuwe toegangspoort voor Europa: over het water, de weg, het spoor en in de lucht. Door de vele forensbewegingen en goederenvervoer wordt Noord-Holland Noord aantrekkelijker voor bedrijven om zich hier te vestigen. Hierdoor verminderen we verkeersinfarcten rond de regio Amsterdam en wint zowel het bedrijfsleven als de forens waardevolle tijd." De kracht ligt in het verbinden dus!

Esther wil dat de provincie zich nog meer richt op innovatie en innovatieve bedrijven. De huidige en toekomstige technologieën bieden een uitgelezen kans om ecologie en economie te zien als elkaars versterkende factoren. "Watermanagement, beheer natuurgebieden, toerisme, landbouw, tuinbouw en veeteelt kunnen hand in hand gaan. Bovendien kan Noord-Holland een leidende positie nemen in alternatieve energievormen en waterkennis."

Mede door haar achtergrond, (inter)nationale werkervaring en met het VVD verkiezingsprogramma in de hand, is Esther er van overtuigd dat ze een belangrijke rol kan spelen voor een ondernemend Noord-Holland. "Ik ben de kandidaat die onderneemt voor een Provincie Noord-Holland die onderneemt!"