Politiek Café "Grip op Zorg" in Cool Theater

De veranderingen in de zorg zijn het gesprek van de dag. Niet alleen over hoe de overheid de zorg betaalbaar moet maken, maar vooral over de veranderingen die daadwerkelijk in de praktijk worden uitgevoerd en hoe deze veranderingen bijdragen aan betere zorg. Dinsdag 17 maart organiseert de VVD het politiek café "Grip op Zorg" met Tweede Kamerlid Bas van ‘t Wout (Wet langdurige zorg/AWBZ en WMO) in het Cool Theater in Heerhugowaard.

De ouderenzorg in Nederland is de duurste zorg ter wereld, maar zoals minister Edith Schippers heel terecht aangeeft: er is nog veel ontevredenheid over de kwaliteit. Daar gaat dus iets mis! Om de kwaliteit in de zorg te verbeteren en toch betaalbaar te houden is gekozen om dat lokaal te organiseren. Voor de noodzakelijke zorg aan huis is er de wijkverpleegkundige. In overleg met gemeente en wijkverpleegkundige wordt bepaald welke zorg en ondersteuning passend en nodig zijn. Hierdoor is de regie meer ondergebracht bij gemeenten, wat een hele verantwoordelijkheid is.

Ouderenzorg

Over 4 jaar is voor het eerst de helft van de volwassen bevolking ouder dan 50 jaar. Maar zo zullen we door de vergrijzing ook steeds meer inwoners hebben van boven de 80, wat grote gevolgen heeft voor de vraag naar zorg. Het gaat hier om meer dan de primaire zorg. Bijvoorbeeld je moeder die je niet meer herkent, je echtgenoot die zijn waardigheid begint te verliezen of je oma die soms agressief is. Dit zijn voor deze mensen en hun omgeving heel pijnlijke processen. Processen die niet alleen met geld en wetten op te lossen zijn, maar waar de maatschappij wel in kan helpen.

In gesprek

Dinsdag 17 maart organiseert de VVD Heerhugowaard het Politiek Café “Grip op Zorg”. De gastspreker die wij mogen ontvangen is Bas van ‘t Wout, Tweede Kamerlid voor de VVD met de portefeuilles Langdurige zorg/AWBZ (inclusief decentralisaties) en Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Iedereen is welkom op dinsdagavond 17 maart in Cool Café Heerhugowaard, Coolplein 1. Inloop vanaf 19.30 uur en aanvang 20:00 uur. Einde ongeveer 21.30 uur. Na afloop is er gelegenheid voor napraten met een drankje.